Ma reggel megérkezett a CECZ első cargo-repülőgépe Ferihegyre.

repülő érk1

A CECZ fő tevékenysége a kínai és közép-kelet-európai kereskedelem fejlesztése és elősegítése. A cégcsoport tagja, az UTA (Universal Translink Airline) októbertől rendszeres légijáratot indít Kína és Magyarország közt annak érdekében, hogy Kína és Közép-Kelet-Európa közti áruforgalom gyorsan, hatékonyan és akadálytalanul újraindulhasson. Ennek a célkitűzésnek a keretében a légi járatok nemcsak egészségügyi és járványvédelmi eszközöket, hanem általános ipari és fogyasztási cikkeket, kész- és félkésztermékeket is szállítanak majd, új lendületet adva a járvány utáni kétirányú kereskedelem beindításának. A járat kiinduló állomása a Kína központi részén található Zhengzhou város, célállomása pedig Budapest.

Budapesti kiindulással aztán a beérkező áruk a környező országokba közúton jutnak el a CECZ cégcsoport másik tagja, a Ghibli Kft. európai szállítmányozási és logisztikai tevékenysége segítségével. Természetesen a járatok a Kínába induló áruk fuvarozására is lehetőséget adnak. A légijárat 2020 októberében heti 3 alkalommal (hétfő, szerda, péntek), 2020 november 1-től 2021 január végéig heti 4 alkalommal (hétfő, szerda, péntek, szombat), majd ezt követően 2021 év végéig szintén heti 3 alkalommal fog közlekedni. A teljes időszak alatt ez összesen kb. 170 járatot jelent.

 

repülő érk1

 

A cargo repülőgép típusa Airbus A330-300, kapacitása pedig 40tonna / 240m3. A szolgáltatás első megrendelői többek közt a DHL-Sinotrans, a SF Express, az Alibaba és a China Post.

 

repülő érk3