A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Duan Jielong nagykövetet

DuanJielong kitüntetés
Szeptember 28-án a magyar kormány kitüntetési ceremóniát tartott a Parlamentben. Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya a Magyarország köztársaság elnöke, Áder János által adományozott Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntette ki Duan Jielong nagykövetet. 

 
Az Országgyűlés Magyar-Kínai Baráti Csoport tagjaként Kövér László, az Országgyűlés elnöke részt vett a ceremónián. Baranyi András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium keleti kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára, továbbá más tisztviselők és a Kínai Nagykövetség diplomatái is részt vettek a vonatkozó programokon.
 
Mátrai Márta háznagy a magyar fél nevében nagyra értékelte a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztésében az utóbbi években elért gyümölcsöző eredményekről és Duan Jielong nagykövet ebben való szüntelen törekvéseiről és kiemelkedő hozzájárulásairól.
 
Elmondta, hogy a bilaterális kapcsolatok történelmük legjobb szakaszában vannak, és a magyar fél kész tovább együtt dolgozni a kínai féllel, hogy töretlenül előmozdítsák a két ország kapcsolatainak még nagyobb mértékű fejlesztését.
 
Duan Jielong nagykövet beszédében elmondta, hogy ez a kitüntetés nem csak becses megtiszteltetés számára, hanem a magyar kormány és nép mély barátságát is hordozza a kínai kormány és nép felé, és a kínai-magyar kapcsolatok magas szintjének valós leképeződése.
 
Őszintén kívánja Magyarország virágzását, a nép boldogságát és jó egészségét, és hogy a kínai-magyar barátság örökké tartson.
 
DuanJielong kitüntetés
 
Forrás: Kínai Nagykövetség