Újabb két kínai márka érkezik Európába

A Seres és a Skywell nevű kínai autómárkák  egyaránt meglehetősen fiatalok: 2017-ben alapították mindkettőt. Ennek ellenére nem félnek az európai konkurenciától, és hamarosan szerencsét próbálnak a brit piacon.

A Seres „3″ nevű modelljével támad, ami kísértetiesen hasonlít a Dongfeng Seres-3-ra, mely egyébként már járt nálunk. A Nissan Qashwai  méretű elektromos SUV, 161 lóerővel és 54 kilowattórás akkumulátorral érkezik. A hatótáv 330 kilométer, míg az ára 29 995 font, azaz 13,67 millió forint.

DSCF0531A Skywellt a Nanjing Golden Dragon nevű buszgyártó és a Skyworth nevű ipari vállalat közösen alapította, Európába pedig a BE11 nevű modelljüket hozzák, mely ET5 és EV6 néven is létezik. Szintén egy SUV-ról beszélünk, mely a Seres 3-nál jobb számokat ígér: a teljesítménye 201 lóerő, a hatótávja pedig 490 kilométer. A gyártó komoly célokkal érkezik: közvetlen riválisként a német prémiumokat nevezte meg. A BE11 árát nem ismerjük, de az Autocar  becslése szerint 32 000 font, azaz 14,6 millió forint körüli összeg szerepel majd az árcímkén.

„2024 egy nagyon izgalmas év lesz [számunkra]. Mindkét autó versenyképes áron és gazdag felszereltséggel érkezik. A folyamatosan növekvő kereskedői hálózatunkkal pedig minden okunk megvan a bizakodásra, hogy elérjük ambiciózus célunkat: mindkét márkával ezer eladást az első évben.” – mondta Samir Hmicho, az importőr elnöke.

Forrás: Totalcar