Új járat, ami összeköti Budapestet Kantonnal

A China Southern Airlines június 27-én új járatot nyit a Guangdong tartománybeli Kanton és Budapest között, ezzel is erősítve a kínai és az európai nemzet közötti kapcsolatokat és együttműködést.

Várfi Péter, Magyarország Kanton főkonzulja elmondta, hogy az új útvonal segít egy kényelmes légi híd kiépítésében a két ország között, amely nagymértékben gazdagítja a Dél-Kína és közép-európai országok és régiók légi hálózatát.

„Nemcsak a két ország gazdasági és kereskedelmi együttműködésének kényelmesebb közlekedését teszi lehetővé, hanem elősegíti a kulturális és turisztikai cseréket is, szerepet játszik a két nemzet közötti kölcsönös megértés és barátság erősítésében” – mondta Várfi.

Wang Xu, a China Southern ügyvezetője elmondta, hogy a légitársaság világszerte aktívan együttműködik a magyar idegenforgalmi hivatalokkal és különböző kulturális és turisztikai partnerekkel, hogy szorosan figyelemmel kísérje a piaci kereslet változásait, javítsa a szolgáltatás minőségét, valamint erősítse és bővítse a nemzetközi együttműködést az utasok kényelmesebb kiszolgálása érdekében, hogy hatékony légi utazási élmény jöjjön az elkövetkezendő időszakban.

Az új közvetlen járatok hetente négyszer – kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap – Boeing 787-es modellel közlekednek majd.

Wang elmondta, hogy a China Southern aktívan részt vesz a multi modális szállítási együttműködésben nemzetközi partnerekkel és további európai úti célokat fedez fel az elkövetkező hónapokban.

Budapestre érkezve az utasok választhatnak, hogy egy partner járatával utaznak olyan városokba, mint Bukarest, Belgrád, Párizs és Amszterdam.

A visszaút (CZ650) helyi idő szerint 13:00-kor indul Budapestről és körülbelül 10 óra 55 perc alatt ér másnap Kantonba 05:55-re.

A déli metropoliszba érkezve az utasok átszállhatnak Kína, más országok és régiók nagyobb városaiba, beleértve Délkelet-Ázsiát, Ausztráliát és Új-Zélandot, ami jelentősen bővíti az utazási lehetőségeiket, mondta Wang.

Az új Kanton-Budapest légi útvonal megkezdése után a China Southernnek 53 nemzetközi útvonala lesz Kantonból indulva, ebből 11 Európába.

A China Southern Kínából Európába tartó nemzetközi járatait 19-re növelik.

Az új légi útvonal a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75.évfordulója lesz 2024-ben.

Forrás: chinadaily.com