Új intézkedést jelentett be a kínai elnök, amellyel a gazdaságot akarják felrázni

Hszi Csin-ping kínai elnök bejelentette, hogy tervezi kiszélesíteni a piaci hozzáférést a szolgáltató szektorban, hogy ezzel támogassa a határokon átnyúló kereskedelem fellendítését. Ez válasz Kína közelmúltbeli kereskedelmi visszaesésére, amely veszélyeztette a világ második legnagyobb gazdaságának fellendülési kilátásait. 
Hszi Csin-ping kínai elnök egy nemrégiben tett bejelentésében kifejtette, hogy Kína meg fogja könnyíteni a piacra jutást a szolgáltatási ágazatban, és fokozni fogja a határokon átnyúló szolgáltatási kereskedelmet. Ez a kijelentés a Pekingben megrendezett Kínai Nemzetközi Szolgáltatáskereskedelmi Vásáron (CIFTIS) való virtuális megjelenése során hangzott el.

A kínai vezető hangsúlyozta, hogy az ország a belföldi piac bővítésére, a kiváló minőségű szolgáltatások importjának növelésére és az alapvető adatrendszer átalakítására fog összpontosítani.

Ezek a kezdeményezések válasznak tekinthetők a kínai kereskedelemnek a kereslet csökkenése miatt a közelmúltban bekövetkezett visszaesésére, amely rontotta a világ második legnagyobb gazdaságának fellendülési kilátásait.

Ennek eredményeképpen a legfelsőbb tisztviselők kénytelenek voltak támogató csomagokról dönteni, de az elemzők értékelése szerint az eddig bejelentett intézkedések nem lesznek elegendők a gazdaság talpra állításához.

Forrás: Portfolio