Százmilliárd forintos hitelkeret-szerződést kötött az MVM-csoport

A partner a világ legnagyobb pénzintézete, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank osztrák leánya.

Az MVM Zrt. 250 millió euró összegű, általános vállalatfinanszírozás célú, közép-lejáratú hitelkeret-szerződést írt alá az ICBC Austriával – Industrial and Commercial Bank of China, vagyis Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank –, ezzel az MVM-csoport újabb lépést tett pénzügyi stabilitásának fenntartásáért – közölte a társaság az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozták: a jelenlegi energiaválságban az európai és a világpiac kiszámíthatatlansága és szélsőséges kilengése ellenére az MVM-csoport továbbra is mindent megtesz az ellátásbiztonság garantálásáért. Ennek érdekében kötötték meg a hitelkeret-szerződést – közölte az MVM.

Fazekas László, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese tudatta: mindez hozzájárul Magyarország biztonságos energiaellátásához szükséges források további bővítéséhez, és lehetőséget ad a csoport pénzügyi stabilitásának további erősítésére. A felek további üzleti lehetőségekről is tárgyalásokat folytatnak – tette hozzá.

Az MVM-csoport Magyarország villamosenergia-termelésének 70 százalékát biztosítja. Közel 50 százalékos a piaci részesedése az ipari fogyasztók gázellátásában, a lakossági villamosenergia- és földgázellátás 100 százalékát biztosítja az egyetemes szolgáltatón keresztül. Lakossági és vállalati ügyfeleinek száma meghaladja a 10 milliót.

forrás: hvg.hu