Szabó Zoltán

Elnökségi tag

Szabó Zoltán a szállítmányozási és raktárlogisztikai szolgáltatásokat nyújtó Ghibli Kft. megalapítója, tulajdonosa, ügyvezetője. Okleveles közlekedésmérnöki (BME) és közgazdász (Külkereskedelmi Főiskola) végzettséggel rendelkezik.

Zoltán egy évig vezette az Eurosped képviseletét Bolognában, majd hazatérve, 1996-ban alapított vállalkozásával újdonságként indította el az olasz viszonylatú expressz gyűjtő szolgáltatást, mely azt jelentette, hogy Olaszországból egy-két nap alatt bármit, bármikor be tudtak szállítani.
Több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a logisztikai szolgáltatások területén, cégén keresztül az autóipar, az FMCG, az élelmiszeripar, feldolgozóipar és sok egyéb más ágazat ellátási láncának hatékony működésében vállal szerepet.

Megalapította és elnöke is a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjának, mely több mint száz döntéshozó logisztikai felsővezetőt fog össze a hazai nagyvállalati körben. A Klub évente több alkalommal szervez szakértői konferenciákat, lean rendezvényeket, valamint szakértőként közreműködik szakmai kérdésekben, felmérésekben.

Gyakorta vesz részt államvizsgákon és tart előadásokat egyetemeken.

Szakterületei:

  1. Nemzetközi közúti szállítmányozás – olasz specialitások ismerete ezzel kapcsolatban
  2. Logisztikai, raktározási és disztribúciós folyamatok kialakítása és a logisztikai gondolkodásmód beültetése a cég szervezetbe és működésbe