Soha nem látott blokklánc-tesztre készül a világ második legnagyobb gazdasága

A kínai kormány 15 városi önkormányzatot és 164 további intézményt – beleértve cégeket, egyetemeket, kórházakat – jelölt ki a blokklánc technológia széleskörű tesztelésére.

 

 

A blokklánc egy adatbázis. Abban különbözik a hagyományos adatbázisoktól, hogy az információk nem egy centralizált hálózaton, – azaz egy központi szerveren – hanem egy elosztott hálózaton vannak tárolva. A világ első blokklánca a Bitcoin blokklánca volt.

A program célja, hogy felmérje a blokklánc technológia lehetőségeit az adatmegosztásban, az üzleti folyamatok optimalizálásában, a költségek csökkentésében, a szinergia javításában és a megbízható rendszerek kialakításában.

A kiválasztott városok közé tartozik Peking, délen Kanton és délnyugaton Kujjang. A tesztsorozatot „átfogóan” fogják lefolytatni, de lesz, ahol konkrét területekre összpontosítanak majd, mint a gyártás, az energiagazdálkodás, a jogi ügyek, a szerzői jogok, a határon átlépő fizetések, az oktatás és az egészségügy.

A tesztelésben részvevő területeken a technológia széleskörű kiépítése lesz majd a következő lépés, a cél pedig olyan adatcsere képességek megvalósítása lesz, amely megfelel a termelési igényeknek. A hatóságok arra ösztönzik a résztvevő intézményeket, hogy az alkalmazott technológia fenntartható és interoperábilis – azaz egymással összekapcsolható – legyen.

Forrás: Portfolio