Sencsen és Budapest között nyitott új cargo-járatot a Sinotrans

A kínai logisztikai vállalat március végétől elérhető közvetlen összeköttetése Sencsen és Budapest között egy irányba hetente több mint 170 tonna légiáru kapacitást kínál.

A Shenzhen Airport közleménye szerint helyi idő szerint március 29-én a hajnali órákban szállt fel a Sinotrans első áruszállító járata a dél-kínai Kuangtung tartományban fekvő Sencsenből Budapest irányába.

A járat a Kuangtung-Hongkong-Makaó térség és a kelet-közép-európai régió között teremt gyors és közvetlen összeköttetést, főként e-kereskedelmi küldemények, elektronikai cikkek és félvezetők határokon átívelő kereskedelmével foglalkozó dél-kínai cégek számára nyújt magas minőségű szolgáltatást és terjeszkedési lehetőséget.

A közlés szerint az áruszállító járat hetente háromszor, szerdánként, péntekenként és vasárnaponként repül, és egy irányban hetente több mint 170 tonnás kapacitást nyújt.

Az első járatot az Uzbekistan Airways UK67002 lajstromjelű, Boeing 767-33P(ER)(BCF) típusú repülőgépe teljesítette taskenti technikai leszállással.

A budapesti az idei év első új nemzetközi áruszállító járata a sencseni repülőtér menetrendjében, a légikikötőből így már összesen 7 európai ország 9 városa elérhető hetente több mint 40 cargo járattal, a magyar főváros mellett London, Párizs, Madrid, Lipcse, Frankfurt, Köln, Liege és Moszkva.

A Budapest Airport egyelőre nem jelentette be az új útvonalat, de a kínai áruszállító járatok a nyitás utáni kezdeti időszakban általában hektikusan, nem a bejelentett sűrűséggel közlekednek, a menetrend csak hetekkel vagy akár hónapokkal később stabilizálódik.

Kapcsolódó hír, hogy a nankingi Lukou Nemzetközi Repülőtér legfrissebb közleménye is megemlíti Budapestet, mint a repülőtér légiáru-szállítási hálózatának egyik következő úti célját, Luxemburg és Tajpej mellett.

Forrás: airportal