Már minden rendben a kínai piacon

Kínában, a világ legnagyobb autópiacán 1,84 millió új személygépkocsit adtak el októberben, ami 7,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az év első felében még a koronavírus miatt túl szigorú korlátozások miatt beesett a kínai újautó-eladások száma, nyár óta azonban növekszik.

A Kínai Személyautó-gyártók Szövetsége (CPCA) november 8-án azt közölte, hogy a New Energy Vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek szeptemberi értékesítése 75,2 százalékkal, 556 ezerre ugrott.

Az idei első tíz hónapban három százalékkal nőttek a személygépkocsi-eladások Kínában az előző év azonos időszakához képest, a NEV-eladások 107,5 százalékkal, 4,43 millióra emelkedtek.

Az ágazati szervezet szeptemberben a NEV-járművek idei eladására vonatkozó előrejelzését 6 millióra javította az addig becsült 5,5 millióról, miután tavaly 2,99 millió ilyen járművet értékesítettek az ázsiai országban.

A CPCA adatai szerint az amerikai Tesla sanghaji üzemében gyártott autókból októberben 71.704-et értékesítettek, ebből 54.504-et külföldön.

forrás: autopro.hu