Létrejöhet az Új légi Selyemút?

Új légiárukezelő központ épülhet a Liszt Ferenc-repülőtéren. Budapest ezzel a kínai export-import áruk regionális légielosztó központjává válhat.

Megállapodást írtak alá a Budapestre tervezett kínai gyűjtő-elosztó logisztikai központ megépítéséről Kínában. Ez azt jelenti, hogy a Liszt Ferenc-repülőtér a kínai export-import áruk regionális légielosztó központjává válhat – erősítette meg az AIRportal.hu-nak a kínai híradásokat a Budapest Airport.

 A megállapodás célja a két repülőtér közötti együttműködés, illetve

HENAN TARTOMÁNY LOGISZTIKAI CÉGEI SZÁMÁRA EGY „HÍDFŐÁLLÁS” KIALAKÍTÁSA A BUDAPESTI REPÜLŐTÉREN.

A megállapodás korábban segített beindítani 2019-ben a Cargolux heti 2 Csengcsou-Budapest-Luxemburg, 2020 októberében pedig a UTLINK/CECZ csoport heti 3 légiáru-szállító járatát a kínai városból, amelyet a Hainan Airlines teljesít.

Az együttműködés részeként a budapesti repülőtérre tervezett cargo-terminál

A HENAN AIRPORT GROUP ELSŐ HÍDFŐÁLLÁSA LESZ EURÓPÁBAN,

a csoporthoz tartozó Csengcsou repülőtere fontos légiáru-kezelő központ Kínában.

Budapest ideális elosztóközpont lehet a hét „régiónkbeli” ország, valamint Nyugat- és Kelet-Európa felé szállított kínai küldemények, illetve a térségből Kínába irányuló áruforgalom számára. A Budapest Airport kiemelt támogatást nyújt a projekt megvalósulásához – tette hozzá az üzemeltető. 

AZ ÚJ CARGO TERMINÁLT CSENGCSOU ÉS BUDAPEST KÖZÖTT KÖZVETLEN, MENETREND SZERINT KÖZLEKEDŐ JÁRATOK HASZNÁLNÁK, KÖZBENSŐ MEGÁLLÓK NÉLKÜLI SZÁLLÍTÁST BIZTOSÍTVA.

A légiárukezelő központ megépítése stratégiai lépése az Új (légi) Selyemút kiépítésének, amely az „Egy övezet, egy út” kezdeményezés része.

Forrás: Index