Letesztelték önparkoló rendszerüket a kínaiak, képtelen volt hibázni

Tudnak ügyesebbek lenni, de számottevően többet hibáznak az emberek a gépeknél, számolt be nemrég lebonyolított tesztjének eredményeiről a Zeekr, mely során a hús-vér sofőrök parkolási képességeit vetette össze a csapata által fejlesztett, és a 007-es elektromos szedánjába telepített automata parkolórendszer tudásával.

http://Tudnak ügyesebbek lenni, de számottevően többet hibáznak az emberek a gépeknél, számolt be nemrég lebonyolított tesztjének eredményeiről a Zeekr, mely során a hús-vér sofőrök parkolási képességeit vetette össze a csapata által fejlesztett, és a 007-es elektromos szedánjába telepített automata parkolórendszer tudásával.

A közösségi médiában megosztott információk szerint a teszt során az Ázsiában igen elterjedt, függőleges parkolórendszer 2060 mm széles, mechanikus parkolóhelyére kellett beállniuk a résztvevőknek, és ugyanezt a feladatot hajtotta végre az autó emberi beavatkozás nélkül. Hogy pontosan hányan vettek részt a kísérletben, és összesen hány próbálkozást rögzített, azt nem árulta el a kínai autógyártó, azt viszont megtudtuk, hogy míg a villanyautó 100%-os sikerrátát ért el, azaz minden alkalommal sikeresen állt be a parkolóhelyre, az emberek csupán az esetek 66,7%-ában tudták teljesíteni a feladatot.

Azt is figyelembe vették, hogy mennyire sikerül a parkolóhely középére beállni, ez a vezetőknek csak 38%-ban ment, míg az autó egyetlen egyszer sem hibázott.

A  parkolóhelyre való beállás egyáltalán nem könnyű mutatvány, ugyanis egyenetlen felszínre kell ráhajtani,  amit tovább nehezít a jármű 1900 mm-es szélessége is.

Az automatikus parkolórendszerek egyik leggyakoribb kritikája a parkolás lassúsága, így nem meglepő, ha egy tapasztalt sofőr gyorsabban teszi be az autót a parkolóhelyre, semmint hogy a számítógépre támaszkodjon. A Zeekr tesztje azonban ennél árnyaltabb képet mutat. Habár a leggyorsabb parkolást egy ember hajtotta végre (31,75 másodperc), a leglassabb próbálkozás is két kéz közül került ki (2 perc 40,57 másodperc).

Ezzel szemben az autó rendszere 51,75 másodperc alatt küzdötte le leggyorsabban a kihívást, és 1 perc 13,5 másodpercig dolgozott a leggyengébb próbálkozása során. Ha a teszt valamennyi parkolási kísérletét összevetjük, akkor valójában az autó volt a gyorsabb 57,85 másodperces átlaggal, míg az emberek átlagosan 64,07 másodpercet töltöttek a beállással. A teszt során az autó 15, míg a résztvevők csupán 6 alkalommal tudták 1 perc alatt végrehajtani a manővert.

Zeekr 007

A Zeekr az operációs rendszerének új, 6.1-es verziójának megjelenésére készül, mely jelentős fejlesztéseket hoz az intelligens automata parkolórendszer számára, s ennek része többek között a mechanikus parkolóhelyekre való automatikus beállás, mely a cég elmondása szerint a legelső az iparágban.

Forrás: Villanyautósok