Kínai autóipari óriás érkezhet Szegedre

Nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány azt a projektet, ami az eddigi információk alapján a kínai Build Your Dreams (BYD) autógyárhoz köthető.

Aláírás előtt állhat egy igen komoly beruházás, ami Szeged  közelében épülhet meg: az Mfor információi szerint  a kínai BYD építkezhet. A G7  kérdésére Botka László szegedi polgármester azt mondta, valóban szó van beruházási szándékról, amelynek érdekében nem árult el részleteket, azt azonban leszögezte, hogy nem akkumulátorgyárról   van szó.

A megállapodásról érdemi részletek nem szivárogtak ki, az eddigi információk alapján azonban egy, még a komárominál is nagyobb buszgyár épülhet.

A kínai elektromos autógyár korábban már beszámolt arról, hogy jelentős terjeszkedést tervez az európai színtéren, és amellett, hogy már van egy gyáruk Magyarországon, még az autóiknak is lesz magyar forgalmazója.

Nem ez lenne az első nagyszabású beruházás Szegeden: az elmúlt évek egyik legjelentősebb kormányzati beruházása volt a Tisza-parti város és Hódmezővásárhely között közlekedő tramtrain, azaz vasútvillamos is. Ráadásul a Rádió 7-nek Lázár János építési- és beruházási miniszter is azt mondta,   hogy nagy lehetőségeket látnak Szegeden. Ráadásul Szegeden többet is forgalomba állítottak már a BYD autóbuszokból a helyi tömegközlekedésben.

Forrás: economx