Kínában állítólag, ha akarnak sem tudnak most eladni a nagyrészvényesek

A pekingi tőzsde állítólag olyan új intézkedéseket hozott, amelyek megakadályozzák, hogy a nagyrészvényesek eladják az értékpapírjaikat, nehogy fékezzék a piaci ralit.

A pekingi tőzsde a Reuters forrásai szerint új intézkedést léptetett életbe, amely korlátozza a tőzsdén jegyzett vállalatok nagyrészvényeseit abban, hogy eladják részvényeiket. A cél az lehet, hogy megakadályozzák a folyamatban lévő piaci rali esetleges megfékezését.

A nagyrészvényes olyan magánszemélyt vagy szervezetet jelent, amely legalább 5 százalékos részesedéssel rendelkezik egy vállalatban. A kínai tőzsdékre vonatkozó szabályozás szerint az ilyen részvényeseknek nyilvános bejelentést kell tenniük az illetékes tőzsdén, mielőtt eladhatják részvényeiket.

A FORRÁSOK SZERINT AZONBAN A PEKINGI TŐZSDE KÖVETKEZETESEN ELUTASÍTOTTA EZEKET A BEJELENTÉSEKET. HOGY EZ AZ ÚJ POLITIKA MEDDIG LESZ ÉRVÉNYBEN, EGYELŐRE BIZONYTALAN.

A lépés potenciálisan segíthet fenntartani a Beijing Stock Exchange 50 Index pozitív momentumát. Az index hétfőn mintegy 10 százalékot ugrott a múlt heti 21 százalékos emelkedést követően.

Forrás: Portfolio