Kína kedvéért: a fa sárkányos IWC

A Föld lakosságának 25%-ának ez az év legfontosabb ünnepe, természetesen a svájci óraipar sem szeretne lemaradni róla.

Kína rendkívül fontos piaca a luxusóráknak, és a nagy gyártók igyekeznek az ottani közönség kedvében járni. Nem akart lemaradni erről az IWC sem, ezért egy új, limitált Portugiesert mutattak be a kínai újév apropóján.

A kínai újév, vagy más néven holdújév a világ népességének a 25%-ának az év legnagyobb ünnepe, nem csak Kínában, hanem egész Kelet-Ázsiában fontos buli. Február 10-én kezdődik tehát a Fa Sárkány éve, mely a kínai horoszkóp szerint a bátorságot, a következetességet, jóságot és a kitartást szimbolizálja.IWC Portugieser Chronograph Year of the Dragon

IWC Portugieser Chronograph Year of the Dragon

Az IWC jó ízlésének a jele, hogy nem estek bele abba a nyilvánvaló csapdába, hogy a számlapra sárkányt fessenek – az csak az automata felhúzás rotorjára került -, így nem lett bazári, illetve 2025-ben sem veszíti el hirtelen a vonzerejét az óra.

Az IWC egyébként minden évben készít valamilyen különkiadást a kínai újévre, az idei Portugieser jól illeszkedik ebbe a sorba: a bordó számlapos, 41-es, acéltokos öltönyóra az aranyozott mutatókkal és indexekkel elegáns és ízléses, az élénk színével viszont kellően ünnepi és vidám. Aki pedig a csuklójára akaszthat egyet az ezer legyártott darabból, azt egész évben emlékeztetheti arra, hogy olyan nagy baj nem lehet, ha volt három milliója órára.

Az sárkányos Portugieserbe az IWC 69355-ös automata szerkezete került, amely egy oszlopkerekes kronográf werk, 4 Hz-es működési frekvenciával, 46 órás járástartalékkal.

Forrás: Instylemen