Kína – Döntő tényező a mesterséges intelligencia az autonóm vezetés és gyártás terén

A csúcstechnológiák, mint például a mesterséges intelligencia döntő fontosságúak abban, hogy növelni lehessen Kína új, energetikai járműiparának előnyeit – hangoztatták autószakértők és vezetők egy közelmúltbeli, pekingi, EV100 elnevezésű iparági fórumon.

Ouyang Minggao, a Kínai Tudományos Akadémia akadémikusa kiemelte: kulcsfontosságú a mesterséges intelligencia kínálta lehetőségek megragadása a fejlett vezetést segítő technológia és a teljesen autonóm vezetés fejlesztése révén.

Kína - Döntő tényező a mesterséges intelligencia az autonóm vezetés és gyártás terén

Kína – Döntő tényező a mesterséges intelligencia az autonóm vezetés és gyártás terén

Ouyang, aki egyben a Tsinghua Egyetem professzora és a China EV 100 alelnöke, úgy fogalmazott: a mesterséges intelligencia alkalmazása a NEV (new energy vehicle – új energiájú járművek) tervezés, gyártás, menedzsment és újrahasznosítás életciklusa során döntő fontosságú a jobb minőség eléréséhez az egész iparágban – a költségek csökkentése és a jobb hatékonyság érdekében.

Az autóipari villamosítást jelenleg világszinten Kína vezeti, mivel az új energiafelhasználású személygépjárművek globális elterjedtsége 18 százalék körüli – Kínáé pedig meghaladta a 35 százalékot.

A BYD alapítója és vezérigazgatója, Wang Chuanfu a fórumon elmondta: mivel a kínai autógyártók erősítik a NEV-ekkel kapcsolatos kutatási és fejlesztési erőfeszítéseiket, az új járművek piacra dobásának száma gyorsan emelkedik.

A március 3-tól 10-ig tartó időszakban az autóeladások több mint 48,2 százalékát a NEV-k tették ki. Becslése szerint az NEV-ek aránya a következő három hónapon belül meghaladja majd az 50 százalékot, és ezzel dominánssá válik a piacon – jegyezte meg a szakember.

Forrás: Nice