Kína beleáll a pofozkodásba: visszaüthet az EU vizsgálata

Amint arról néhány napja mi is beszámoltunk,  Ursula von der Leyen szokásos évértékelő beszédében hosszasan fejtegette a kínai elektromos autók áradatával kapcsolatos európai uniós aggályokat és bejelentette, hogy az EU szubvencióellenes vizsgálatot indít Kína ellen. A felháborodás oka, hogy a kínai állam bődületes mennyiségű pénzt önt az elektromobilitással kapcsolatos fejlesztésekbe, amelynek köszönhetően – legalábbis az EU szerint – mesterségesen alacsonyan tartja az árakat, amivel torzítja az európai piacot, sőt ellehetetleníti a nagy európai klasszikus gyártókat, ezzel pedig közvetetten sodor veszélybe többmillió potenciális munkahelyet.

Az Audi e-tron GT gyártása a Böllinger Höfe üzemben

A Just Autó cikke szerint úgy látszik a bejelentést Kína sem hagyja annyiban és a vizsgálatot „tisztán protekcionista lépésnek” minősítette, amely megzavarja a globális autóipart és rossz hatással van a Kína és EU közötti gazdasági kapcsolatokra.

A bejelentett vizsgálat ténye lelassíthatja ugyan a Kínából beáramló „olcsó” elektromos autók importját, ami rövidtávon akár kedvezhet is az európai autógyártóknak, azonban a kontinensek közötti feszültségeket is fokozhatja.

Ez a tisztán protekcionista lépés súlyosan megzavarja és torzítja a globális autóipart, valamint az ahhoz kapcsolódó ellátási láncokat, és negatív hatással lesz a Kína-EU gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokra!

– közölte a kínai kereskedelmi minisztérium, akik azt is kiemelték, hogy Kína mindig együttműködő és nyitott hozzáállást mutatott akkor, amikor az európai autógyártók előtt kinyitotta a kapuit, ezzel támogatva és hozzájárulva, hogy folyamatosan növeljék a globális befolyásukat, valamint a hatalmas kínai piaci jelenlétüket. Hangsúlyozták, hogy mindezt nem kizárólag az elektromos járművekhez kapcsolódó beruházások esetén tették.

Volkswagenek készülnek a német vállalat kínai gyárában | Volkswagen newsroom

Peking nem riad el annak lehetőségétől, hogy megtorló intézkedéseket hozzon, ha az EU vámokat, vagy egyéb szankciókat vet ki a támogatott kínai elektromos járművekre, ami a kereskedelmi feszültségek fokozódását eredményezheti. Érdekesség, hogy általában különösen Németország óvatos az ilyen és ehhez hasonló visszahatásokkal kapcsolatban, mivel Kína jelentős szerepet játszik az autóipari ágazatában.

Forrás: Villanyautósok