Kétszáz munkahelyet hoz létre egy kínai beruházó Kaposváron

Gyárat alapít Kaposváron a kínai Jiecang Linear Motion Technology Co. Ltd. mintegy 23 milliárd forintos beruházásból, több mint 200 munkahelyet teremtve.

Gyárat alapít Kaposváron a lineáris hidraulikus szerkezetek előállításával foglalkozó kínai Jiecang  Linear Motion Technology Co. Ltd. Az üzem a tervek szerint több mint 60 millió euróból – mintegy 23 milliárd forintból – épül meg, a jövő év végéig megkezdi tevékenységét, egyidejűleg ez lesz a kínai cég európai logisztikai központja is.

Szun Hunkuang (Sun Honguang) a magyarországi projekt vezetője elmondta, a beruházást két ütemben valósítják meg. Éves szinten 80 millió eurós árbevételt terveznek, több mint 200 munkahelyet teremtve.

A cég termékei okos irodai és egészségügyi ápolási berendezésekhez, házakhoz, ipari automatizációhoz nyújtanak lineáris mozgatóerőt. A Jiecang Linear Motion tavaly 450 millió eurós árbevételt ért el.

Hu Zsencsang (Hu Renchang), a Jiecang Linear Motion elnöke arról beszélt, hogy az európai piacban óriási növekedési potenciált látnak, és miután Magyarország a kontinens közepén helyezkedik el jó közlekedési lehetőségekkel, ezért alapítanak itt gyárat az Egyesült Államok és Malajzia után.

Kiemelte, hogy cége tiszteli a helyi kultúrát, szabályokat, és sokat fektet környezetvédelmi fejlesztésekbe, ami miatt már elismerésben részesült az amerikai és a maláj kormány részéről is.

A több mint 3 ezer alkalmazottal rendelkező Jiecang Linear Motion új magyar gyárában évente 500 ezer okos irodai mozgatórendszert és 150 ezer darab egészségügyi mozgatási rendszert tervez gyártani. “A projekt fontos szereppel bír a két város kapcsolatának mélyítésében” – fogalmazott.

A város 170 hektáron elterülő Északi Ipari Parkjának első “fecskéje” lesz a kínai cég 10 hektáron elterülő új beruházása.

Forrás: MTI