Egészen félelmetes a világ legmagasabb kültéri liftje, de megéri a rettegés

Tériszonnyal vagy agorafóbiával most inkább lapozz tovább! A kínai Bailong lift ugyanis 326 méter magas, ezzel pedig a bolygó legmagasabb kültéri liftje címet is magáénak tudhatja.

 

Kínai nyelven “Száz sárkány liftnek” hívják a hihetetlen magasba törő szerkezetet, melyben emeletes liftfülkék mozognak 326 méteres magasságba és mélységbe. Csupán 20 évvel ezelőtt nyitották meg a publikum számára a Zhangjiajie településen található liftet, ami nem csak úgy, heccből tör a csúcsra, hanem nagyon is fontos küldetése van. Utasai elé fantasztikus látvány tárul, amit odalentről egyáltalán nem lehetne annyira élvezni, mint a pár perces liftezés után.

A Zhangjiajie Nemzeti Park az UNESCO Világörökségek között található, a nem evilági látványt pont a Bailong lift segítségével lehet elérni. Körülbelül 2800-3000 darab dús növényzettel benőtt kvarcit oszlop tör az ég felé erre, egészen szédítő a látvány. Az oszlopok között szurdokvölgyek, patakok, tavak, vízesések, barlangok és természetes hidak is megtalálhatóak. Ez utóbbi elég félelmetesnek hangzik, lényegében az is.

Száz méter magasan, néhány méter szélesen és jó hosszan, a természet által formálva összekötött oszlopok… csak a legvakmerőbbeknek!

 

Ha eszünkbe jutna a képek nézegetése közben a James Cameron rendezte Avatar, akkor nem járunk rossz helyen, mert a filmest a Zhangjiajie Nemzeti Park ihlette meg a világhírű film magalkotásánál.

Forrás: Földjáró