Canton Fair budapesti bemutatkozása

Kamaránk szervezésében szeptember 8.-án a margitszigeti Thermal Hotelben került sor a a 134. Canton Fair bemutatkozó rendezvényére. A ChinaCham már harmadik alkalommal szervezte meg ennek a rangos eseménynek a budapesti bemutatkozását.

A Canton Fair néven ismert Kínai Import és Export Vásár 1957 óta évente két alkalommal, tavasszal és ősszel kerül megrendezésre Guangzhou-ban, Magyarországon elterjedt nevén Kantonban, amely Kína 3. legnagyobb városa, itt található Kína és a világ ötödik legforgalmasabb kikötője.
A Canton Fair a legnagyobb léptékű, legmagasabb szintű, legátfogóbb kiállítás, amely az iparágak és ágazatok legszélesebb körét, a termékek és árucikkek leggazdagabb körét mutatja be. A Canton Fair olyan, mint egy üzleti híd, amely lehetővé teszi a direkt összeköttetést az külföldi vevők és a kiváló minőségű termékeket kínáló hazai kiállítók között, kikapcsolva a közvetítőket.
Ebben az évben a COVID miatti 3 éves szünet után ismét személyes részvétellel várják a látogatókat. Az eseményen részt vett és beszédet mondott többek között Liu Bo úr a budapesti Kina Nagykövetség kereskedelmi miniszter-tanácsosa.
A vásárt, amelyet idén a személyes jelenlét mellett online formában is lehet követni, Xu Bing úr a vásár szervezető China Foreign Trade Group alelnöke mutatta be.

Bővebb információ és jelentkezési lehetőség a vásár honlapján (https://www.cantonfair.org.cn/en-US) található.

Video: