Buddhista szentélyek a felhők felett Ázsiai egyik legszebb nemzeti parkjában

Itt található még Kína legnagyobb vízesése és a világ egyik legjobb madármegfigyelő tava is.

Ha megnézzük a képeket, az egész terület olyan, mintha az Avatar filmekből lépett volna elő. A magas hegyeket és sziklákat felhőpamacsok bújtatják szemérmesen, a csúcsokon kis szentélyek csücsülnek, ahova meredek lépcsők vezetnek fel. Mesterséges intelligenciák sem tudnak ilyen szép látványt megkreálni – írta meg a travelo.hu.

Buddhista szentélyek a felhők felett Ázsiai egyik legszebb nemzeti parkjában

Két buddhista szentély, amely a Fanjingshan, vagyis a Fanjing-hegy tetején, szédítő magasságban csücsül egymás mellett.

Kína egyik legérdekesebb és legszebb látnivalói közé tartozik az a két buddhista szentély, mely a Fanjingshan, vagyis a Fanjing-hegy tetején, szédítő magasságban csücsül egymás mellett, egy kis kőhíddal összekötve.

 A Wuling-hegység 330 méteres sziklatömbjének tetején épültek fel. 

A Fanjing-hegyet a buddhizmus egyik szent hegyeként tisztelik. 2018-ban az UNESCO világörökségi listájára is felkerült.

A Fanjing-hegy neve azt jelenti, hogy „Brahma tiszta földje. A szentélyeket csak gyalogosan lehet megközelíteni, és ehhez le kell küzdeni 8000 lépcsőfokot. Sőt, ennél sokkal több félelmet is magunk mögött kell hagynunk, ha ide érkezünk, mert a középen kettévágott sziklát csak egy kis kőhíd köti össze. Így tudunk az egyik szentélyből a másikba átjutni.

A Fanjing-hegy neve azt jelenti, hogy Brahma tiszta földje. A szentélyeket csak gyalogosan lehet megközelíteni, és ehhez le kell küzdeni 8000 lépcsőfokot. Sőt, ennél sokkal több félelmet is magunk mögött kell hagynunk, ha ide érkezünk, mert a középen kettévágott sziklát csak egy kis kőhíd köti össze. Így tudunk az egyik szentélyből a másikba átjutni.

Forrás: Magyar hírlap