Bikinit húznak a kínai nők az arcukra

Fotó: youtube-képernyőkép
Fotó: youtube-képernyőkép

Akár vízen, akár szárazföldön: a kínai nők ismét maszkot viselnek – de nem egy vírus, hanem a napfény miatt. Az úgynevezett Facekinis (arcbikini) jelenleg mega szépségtrend Kínában.

Kína strandjain egyre gyakoribbak az álarcos nők. Minden le van takarva, kivéve a szem, az orr és a száj. A nők azonban nem kalózok és valószínűleg nem is az orosz Pussy Riot punkegyüttes új tagjai, hanem egy új, Kínában fellendülő szépségtrend: az arcra szánt bikinik – a facekinis viselői. De miről is szól az új kiegészítő?

Kínát jelenleg valóságos hőhullám borítja el. Egyes régiókban még 52 fok feletti hőmérsékletről is beszélnek. És itt jönnek a képbe a facekinik: annak érdekében, hogy megvédjék az érzékeny arcbőrt az erős napfénytől a facekinik UV-álló anyagból készülnek.

Miért olyan népszerűek? A lehető legtisztább és legfehérebb bőr évtizedek óta a kínai szépségideál része. Sok nyugati országgal ellentétben a cserzett-barna bőr nem kívánatos. Ennek megfelelően a fényvédelem nyáron különösen fontos – a férfiak számára is.

A Facekini már régóta létezik Kínában. Idén azonban az extrém hőség miatt átalakították az anyagot: az arcbikini frissített változata vékony, szintetikus anyagokból, például poliészterből készül. Az új arcvédelem virágzik: a kereskedők állítólag már több mint 30 százalékkal növelték eladásaikat.

Forrás: Acnews