Közeleg a kínai Lámpás fesztivál

A lámpásfesztivál, a kínai holdnaptár első hónapjának 15. napja idén február 5-re esik. A fesztiválon Kínában országszerte családi összejövetelek, lakomák, fényjátékok és különféle kulturális tevékenységek várják az érdeklődőket.

Az emberek egy óriási nyúl alakú lámpást néznek a közelgő Lámpás Fesztivál alkalmából a kelet-kínai Shandong tartomány Taierzhuang ősi városában, Zaozhuangban, 2023. január 30-án: (Sun Zhongzhe/Xinhua fotója)

Az emberek a Taiping dob táncot járják a közelgő fesztivál alkalmából az északnyugat-kínai Gansu tartományban lévő Aksay kazah autonóm megyében, 2023. január 30-án: (Fotó: Ma Xiaowei/Xinhua)

Az emberek a közelgő Latern Fesztivál alkalmából fényinstallációkat néznek a nyugati parti gazdasági övezet egyik festői helyén, a kelet-kínai Shandong tartományban, Qingdaóban, 2023. január 30-án: (Wang Peike/Xinhua fotója)

Népi művészek “vasvirágot” játszanak, egy olyan előadást, amelyben olvasztott vasat fröcskölnek tűzijátékot létrehozva, a közelgő Fesztivál alkalmából a délnyugat-kínai Guizhou tartományban, Zunyi város Bozhou körzetének Goujiang településén, 2023. január 30-án: (Luo Xinghan/Xinhua fotója)

További képek:

Forrás: english.news.cn

Fotók: Xinhu