A kínaiak megszórják a piacot elektromos miniautókkal

Kínában újabb két olcsó, elektromos meghajtású modell jelent meg. A pekingi székhelyű márka útjára bocsátotta  az új BAW S3-at, illetve ötajtós S5-öt – írja a carsweek.ru orosz autós portál.

 A BAW képviselői úgy döntöttek, hogy eltávolodnak a szegmens standard méreteitől és – versenyhelyzetük javítása érdekében – egy nagyobb méretű modellel jelentek meg az „S” piacon

Ezért a BAW S3 3151 mm-es karosszéria-hosszal rendelkezik, és a szerény, 12 hüvelykes kerekek helyett 13 colos kerekeket kapott. A jármű szélessége 1498 mm, a magassága eléri az 1585 mm-t. A kerekek között 2050 mm a távolság.

A drágább változatok LED optikát és 360 fokos érzékelést biztosító kamerákat kapnak majd. A belső térben 4 utas fér el.

Ugyanakkor feltűnő a modell szolgáltatásainak lenyűgöző listája. Az elektromos autó nemcsak műszerkijelzővel, hanem 10,25 hüvelyk átlójú multimédiás képernyőjével is büszkélkedhet, és széria tartozék a klíma. Az üléskárpitok élénk színűek.  

Ami a műszaki adottságokat illeti, mindkét modell hátsókerék-meghajtással rendelkezik. Az elektromos egység 27 lóerőt ad le 85 Nm-t nyomaték mellett. Az autók szerelmesei három megfizethető lítium-vas-foszfát akkumulátor közül választhatnak, amelyek – verziótól függően – 120, 170 illetve 200 km-es futásteljesítménnyel rendelkeznek. Feltöltésükhöz 6-8 órára van szükség. Az autó maximális sebességét 100 km/h ra korlátozták.

A három és ötajtós BAW-kocsik első példányai idén májusában kerülnek a kínai kereskedésekbe.

 

Forrás: autoszektor.hu