A Ferrarival verseng a Szegeden terjeszkedő autógyártó

Az eddigi legdrágább autóját mutatta be a kínai gyártó, amely számos sportkocsival kívánja felvenni a versenyt.

A BYD egy 233 ezer dolláros (nagyjából 83,8 millió forintos) autót mutatott be vasárnap. Az új modell amellett, hogy nagy teljesítményű, még teljesen elektromos is, így olyan benzines luxusautókkal száll szembe, mint a Ferrari NV vagy a Lamborghini.

A Yangwang U9 modell kizárólag a kínai piacon lesz kapható a vállalat szerint. A gépjármű 2,39 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órás sebességre, végsebessége pedig 309,19 kilométer/óra – írja a Bloomberg az autógyártó sanghaji bemutatója alapján.

Ugyan a BYD épp a megfizethető árú elektromos autóiról híres, luxusmodelljeit a Yangwang és a Fang Cheng Bao márkanéven forgalmazza. Előbbi neve alatt egyebek mellett egy luxus szedánt terveznek piacra dobni még idén, amely nagyjából 1 millió jüanba (50 millió forintba) fog kerülni.

A sencseni székhelyű óriásvállalat a kínai holdújév utáni árháború okán arra számít, hogy továbbra is van kereslet a csúcskategóriás modellekre. A BYD tavaly a harmadik negyedévben előzte meg  a Teslát abban, hogy több elektromos autót értékesített, mint Elon Musk cége.

Ráadásul a cég tavaly decemberben jelentette be, hogy Szegeden  építi meg első európai gyárát, amivel a kontinens teljes piacát kívánja lefedni.

Forrás: economx