A „ChinaCham Kiválósági Díj” 2019. évi kitüntetettje Ipolyi Éva tolmács

A ChinaCham Kiválósági Díjat a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara Elnöksége 2018-ban hívta életre.

 A díj az Elnökség által elfogadott Szabályzat szerint azoknak a természetes és jogi személyeknek adományozható, akik a magyar-kínai kapcsolatok, kiemelten a gazdasági kapcsolatok terén, szakmai, közéleti és társadalmi területén kiemelkedő munkát végeztek, hosszú időn keresztül elismerésre méltó tevékenységet folytattak, példamutató módonjárultak hozzá a magyar-kínai kapcsolatokjavításához.

A díj első alkalommal idén, a Kínai Népköztársaság megalakulásának és a magyar kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulójának évében került átadásra.

A díj idei, első kitüntetettje egy olyan személy, aki a szakmai tudása mellett becsületes, megbízható, hatalmas munkabírású személyiség. Olyan személy, aki önzetlen, stabil, nagylelkű, figyelmes. Olyan személy, akinek tevékenysége politikai, diplomáciai, gazdasági tárgyalások sikerét, vagy esetleges kudarcát is nagymértékben befolyásolja. Precíz munkája, megbízhatósága komoly szakmai hírnevet szerzett részére.

Az eseményen részt vett DUAN Jielong úr a Kínai Népköztársasági budapesti rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Mátrai Márta háznagy asszony az Interparlamentáris Unió Nemzeti Csoportja Magyar-Kínai Baráti Tagozatának elnöke.