A China Ocean Shipping Company (COSCO Shipping) együttműködik a Cainiao-val a teljes szállítási lánc új modelljének feltárása érdekében.

A közelmúltban a COSCO SHIPPING “CSCL SATURN” teherhajója, amely a kínai Yantian kikötőből indult, a belgiumi Antwerpen-Bruges kikötőjébe érkezett, ahol a CSP Zeebrugge terminálon áru be- és kirakodására került sor.

A kikötő területén található COSCO SHIPPING Port Zeebrugge állomáson a “Double 11” és a “Black Friday” promóciókhoz előkészített árutételt ezután vámkezelik, kicsomagolják, raktárba helyezik, és a Cainiao és más partnerek szállítják Belgiumba, Németországba, Hollandiába, a Cseh Köztársaságba, Dániába és más európai országokba, ezzel befejezve az idei “Double 11” határokon átnyúló exportlogisztikát és forgalmazást.

Az első konténer Zeebrugge kikötőjébe való megérkezése az első alkalom, hogy a COSCO SHIPPING és a Cainiao együttműködik a teljes körű teljesítési szolgáltatással.

Tekintettel a határokon átnyúló e-kereskedelem magas követelményeire a logisztikai időszerűség és stabilitás tekintetében, a két fél a COSCO SHIPPING kikötő és a hajózási társaságok szinergikus előnyeire támaszkodik a tengeri szállítás, a rakomány érkezése és a kikötőből a raktárba történő szállítás közötti zökkenőmentes kapcsolat megvalósítása érdekében. Ezenkívül az állomás személyzete megosztotta a szállítási információkat a COSCO SHIPPING Lines és a COSCO SHIPPING Portokkal, ez leegyszerűsíti az átrakási folyamatot a raktárban, és a teljes szállítási idő több mint 20%-kal javult.

2018 januárjában aláírták a zeebrugge-i kikötő konténertermináljának koncessziós megállapodását, amely a COSCO SHIPPING globalizációs stratégiájának fontos csomópontja és az “Övezet és út” kezdeményezés megvalósításának fontos intézkedése.

A Kína és Európa közötti határokon átnyúló e-kereskedelem folyamatos erőteljes fejlődésével a két fél a COSCO SHIPPING Port Zeebrugge terminálját és raktárát fogja az első együttműködési kísérleti projektnek tekinteni, hogy hivatalosan is elindítsa a tengerentúli tranzitraktárak és raktárraktárak együttműködését, és megvizsgálja a hajózás és a vasút (China Railway Express) és a Cainiao Liege eHub (digitális logisztikai központ) további megnyitását, tengerentúli raktár és a teherautó- és vasúthálózat, közösen hozzák létre a határokon átnyúló e-kereskedelemre alkalmas egyablakos, átfogó szállítási szolgáltatást, és kiépítik a Cainiao tengeri-szárazföldi kombinált szállítási csatornáját Belgiumban, elősegítve a két fél közötti kölcsönösen előnyös együttműködést a nemzetközi ellátási lánc, a tengerentúli raktárak és a kapcsolódó kikötő utáni szolgáltatások területén.

“A COSCO SHIPPING Port zeebrugge-i terminálja Belgium északnyugati torkolatánál található, előnyös földrajzi elhelyezkedéssel. Az itteni kikötők és állomások közötti együttműködés kiegészítheti a Cainiao Liege eHub légikikötő előnyeit.” mondta a Cainiao International Supply Chain globális áruszállításért felelős vezetője a riportereknek. “Ezt megelőzően a Cainiao együttműködött a COSCO SHIPPING-gel a napi hajózási vonalakon, összekötve a kínai kikötőket olyan fontos európai kikötőkkel, mint Hamburg, Rotterdam és Antwerpen. Várjuk a további együttműködést a COSCO SHIPPING kikötői ellátási lánc üzletágával, hogy a Zeebrugge-i kikötőt a kínai e-kereskedelem új kapujává tegyük Európába, és hogy a kínai áruk számára teljes körű, háztól-házig tartó, határokon átnyúló logisztikai megoldást hozzunk létre a tengerentúlra.”

A jelentések szerint a Cainiao Belgium Liege eHub a Liege repülőtéren található. A teljes tervezett terület mintegy 220 000 négyzetméter, amelyből közel 120 000 négyzetméter raktár. A Cainiao Liege eHub első fázisát 30 000 négyzetméteres területtel vették használatba. Több mint egy évig tartott az építkezés befejezése, beleértve a Cainiao által önállóan működtetett légi áruszállítási terminált és elosztóközpontot, a kirakodás, vámkezelés, válogatás stb. központosított feldolgozását, valamint a Cainiao és partnerei által kiépített, 30 európai országot lefedő teherautó- és vasúthálózathoz való hozzáférést, ami nagyban javította a teljes összeköttetésű határokon átnyúló csomagküldési folyamat hatékonyságát.

COSCO SHIPPING Port Zeebrugge terminál és raktárak

A COSCO SHIPPING Port Zeebrugge terminál Belgium északnyugati partjainál, Európában található. A partvonal teljes hossza 1275 méter, a homlokzati vízmélység pedig 17,5 méter. Nagyméretű konténerhajók kikötésére alkalmas. A terminál a kikötő területén 77 869 négyzetméteres területet foglal el, és két raktárral rendelkezik, amelyek teljes raktározási területe 41 580 négyzetméter.

Az ügyfeleknek olyan értéknövelt ellátási láncú szolgáltatásokat tud nyújtani, mint a raktározás, kicsomagolás, vámkezelés, ideiglenes tárolási lehetőségek és vámraktárak. A Zeebrugge terminál a COSCO SHIPPING által épített fontos átjáró kikötő és központi csomóponti kikötő Északnyugat-Európában. A terminál önálló vasúti létesítményekkel és első osztályú intermodális hálózattal rendelkezik, amely vasúton és közúton tovább tudja szállítani az árukat az Egyesült Királyságba, Írországba, Skandináviába, a Balti-tengerre, Közép-Európába, Kelet-Európába és más tengerparti kikötőkbe és belföldi területekre.

forrás: Cainiao