1000 méter távolságból megmozdít tárgyakat Kína új energiafegyvere

Kínai mérnökök állítólag olyan fegyvert fejlesztette, ami a mágneses erő segítségével mozdít meg bizonyos tárgyakat úgy, hogy nem kell hozzájuk nyúlni.

Kínai tudósok egy olyan eszköz fejlesztésén dolgoznak, amely közvetlen érintkezés nélkül képes mozgatni dolgokat – írta meg a South China Morning Post. A lap szerint az eszköz plazmagyűrűk segítségével képes ezt megtenni. Olyan célokra használhatják majd, mint a műholdak pályájának módosítása, de azokat fenyegető, vagy más objektumok eltérítésére is alkalmas lehet.

A kínai Nemzeti Védelmi Egyetem kutatói szerint a tárgyak távolról történő mozgatása lehetséges a mágneses erők manipulálásával. Az ötlet nem újdonság, ám ahogy az Interesting Engineering  is megjegyzi: a mágneses erők alkalmazása eddig egyszer sem bizonyult hatékonynak.

Systems Engineering and Electronics című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányban azonban a kutatók azt írják, a fegyverük 1 kilométeres hatótávolsággal már működik.

Csang Jüanven, a kutatás egyik vezetője szerint a prototípust fejlesztése és tesztelése már zajlik. A szerkezet aktiválás után néhány perccel már használható, és arra is képes, hogy kisebb tárgyakat maga felé húzzon.

Forrás: HVG