Tisztán elektromos meghajtású, teljesen önvezető jármű közös fejlesztésébe kezdett az amerikai Waymo, valamint a kínai Geely autógyártó csoport leányvállalataként működő Zeekr. A minibusz kifejezetten ride-hailing célra készül, B-oszlop hiányában könnyű be-, és kiszállást biztosít az utasoknak a szabadon személyre szabható kabinba a mindkét oldalon elhelyezett tolóajtókon keresztül.

Az év végén véget vet az elektromos és hibrid autók támogatásának Kína, miután a hatóságok szerint az eladások mennyisége azt jelzi, hogy már nincs szükség az állami segítségre – írja a VG.hu a Yahoo Finance alapján.

A kínai Tencent is beszállt a népszerű brit online bankba, a Monzóba. Az új finanszírozási kört követően a fintechet 4,5 milliárd dollárra értékelik a befektetők.

Kína a korábban vártnál lassabban, az amerikai gazdaság viszont gyorsabban lábal ki a koronavírus-világjárvány sokkjából, ezért Kína az eddig számítottnál két évvel később, csak a jövő évtized kezdetén veheti át az első helyet az Egyesült Államoktól a világ legnagyobb gazdaságainak ranglistáján – vélik londoni pénzügyi elemzők.

Hszizsangban megtartották Kína első metaverzum konferenciájának első napi programjait és ezzel kezdetét vette a Baidu által létrehozott virtuális világ benépesítése. A fejlesztők elismerték, hogy a metaverzum teljes értékű működéséhez még legalább hat év munkájára lesz szükség.
Kapott hideget és meleget a kínai internetezőktől a SpaceX űrvállalat tulajdonosa, Elon Musk, amiért vészmanőverrel sikerült csak megmenteni a kínai űrállomást.
 

A kínai kormány jövő évi hatállyal megszünteti a külföldi autógyártók autóipari befektetéseire vonatkozó korlátozásokat, és ezzel a globális szereplőkre vonatkozó utolsó jelentős korlátozást is eltörölte.

ChinaCham Xmas2022 ált kicsi

ChinaCham Xmas2020 2

A kínai statisztikai hivatal szerdán közzétett adatai szerint az ipari termelés novemberben 3,8 százalékkal növekedett éves összevetésben

Szándéknyilatkozatot írtak alá Kína és Európa közötti vasúti áruszállításra specializálódó vegyes vállalat létrehozásáról a magyar tulajdonú CER Cargo Holding SE, az orosz vasúti érdekeltségű RZDL Europe Kft. és az osztrák Rail Cargo Group magyar leányvállalata, a Rail Cargo Hungaria Zrt. képviselői kedden Budapesten.

A kínai gazdaság növekedésének lassulására lehet következtetni a mai három friss gazdasági mutató alapján. 

Több mint százezer éves óriáspanda-fosszíliát találtak Ázsia leghosszabb barlangjában, a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban.

Jégkristályok és jégkockák inspirálták Kína új téli turisztikai központját.

Ennek keretében a WizzAir hetente háromszor fog megfordulni a géppel Magyarország és Kína között - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.  

Több mint egy tucat kínai tőzsdei vállalat függesztette fel a gyártást a koronavírus-járvány terjedése miatt Kína egyik keleti tartományában, miután a helyi hatóságok szigorításokat vezettek be. A hírre jelentősen esett az érintett részvények árfolyama, a legnagyobb mértékben az egyik ipari berendezéseket és az egyik energiatakarékos lámpákat gyártó vállalat papírjai.

A WTI 72,7, a Brent típusú kőolaj pedig 75 dollár fölött volt ma reggel a piacokon.

Az idei központi gazdasági konferencia a jövő évi gazdasági növekedés kormányzati megalapozásáról szólt Kínában.

Kínában novemberben már a hetedik egymást követő hónapban csökkent az autóeladás éves összevetésben a globális chiphiány miatt, ami visszaveti az ágazati termelést; az első 11 havi értékesítés azonban még meghaladja a tavaly azonos időszakit.

A kínai Jütu–2 holdjáró egy rejtélyes, kocka alakkal rendelkező tárgyat észlelt a Von Kármán-kráteren történő áthaladása közben.