3D-nyomtatással építene épületeket a Holdon Kína

Öt éven belül, a holdi anyagokat felhasználva készítene holdi bázist Kína. Egy robotot is útnak indítanak majd, ami „téglákat” készítene az ott található talajból.

3D-nyomtatási technológiával építene épületeket a Holdon Kína, hogy az ország így szilárdítsa meg a hosszú távú holdi tartózkodás terveit – írja a China Daily nyomán aReuters hírügynökség.

Mint azt felidézték, a Chang’o 2020-as kínai holdmisszió során egy személyzet nélküli űrszonda hozott visszua a GFöldre holdi talajmintákat. Az első holdra szállást még 2013-ban teljesítette az ország, 2030-ra pedig embert is a Holdra juttatnának.

Mindeközben Kína útnak indítja majd a Csang’o 6,7 és 8 küldetéseket, azzal a céllal, hogy ezek újrahasznosítható erőforrásokat keressenek a felszínen, amelyek biztosítanák a hosszú távú emberi tartózkodást a Holdon.

A Csang’o 8 például a környezetet és az ásványi összetételt fogja vizsgálni, és arra is válasszal fog szolgálni, hogy olyan technológiák, mint mondjuk a 3D-nyomtatás, bevethetőek-e a Holdon.

Mint a Reuters hozzáfűzi, Kína öt éven belül el szeretné kezdeni a holdi bázis megépítését, mindezt az ott található talajból.

2028 körül, a Csang’o 8 misszió keretein belül egy robotot is útnak indítanak a Holdra, aminek az lesz a feladata, hogy „holdi téglákat” gyárt az ott található talajból.

Forrás: hvg.hu