Donald Trump amerikai elnök derűlátó a Washingtonban szerdán kezdődött amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat illetően, de úgy ítéli meg, hogy a két ország nem tud átfogó megállapodást kötni addig, amíg a közeljövőben nem találkozik újra kínai kollégájával, Hszi Csin-pinggel.

Tudósítónk jelentése szerint Li Keqiang kínai miniszterelnök január 9-én délután Pekingben találkozott Elon Muskkal, az amerikai Tesla cég vezérigazgatójával.

A kínai internetes kereskedőóriás megnyitotta első olyan szállodáját, ahol robotok szolgálják ki a vendégeket. A FlyZoo december óta fogadja vendégeit Hangcsou városában.

A Hudec Kulturális Alapítvány együttműködésével, a budapesti Hudec-hagyatékból nyílik kiállítás a sanghaji Történeti Múzeumban február 2-án.

A kereskedelmi háború és a lassuló gazdasági növekedés ellenére a kínai gazdaság egy területen már idén lehagyhatja az Egyesült Államokat. A becslések szerint idén Kína kiskereskedelmi forgalma már nagyobb lesz, mint az Egyesült Államoké.

A 2017-ben alapított kínai Aiways azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az összesen 1100 mérnököt alkalmazó fejlesztőrészleg vezetőjének leigazolta a korábban az Audinál dolgozó, majd saját autómárkát alapító Roland Gumpertet.

Tavaly 4,8 százalékkal, 1,808 milliárd tonnára nőtt a globális acéltermelés – áll a legnagyobb acéltermelőket tömörítő Worldsteel kimutatásában.

Mint minden évben idén is megrendezésre kerül a Kínai Tavaszünnep. 2019-ben ez azért is különleges mert most lesz a Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok létrehozásának 70. évfordulója. Ez kulcsfontosságú esemény a két ország közötti kapcsolatok fejlesztésében. Idén a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület szervezésében kerül megrendezésre a három napos “Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál.

A részletes programot itt találja: https://www.facebook.com/events/710133616038099/

2019 Kína Fesztivál tájékoztató_2.png

 2019 Kína Fesztivál tájékoztató.png2_2.png

Ha szeretné támogatni a rendezvényt, kattitntson a Bővebben gombra, a TÁMOGATÓI AJÁNLATÉRT.

Kész a sorozatgyártásra a Great Wall (Nagy Fal) kínai autóipari cég összeszerelő üzeme az oroszországi Tula közelében, Uzlovskban – jelentették be a haval-russia.ru weboldalon.

Ritkaságszámba megy, hogy a kínaiak külföldi céget bízzanak meg környezeti problémáik kezelésével, az pedig egészen egyedülálló, hogy magyar céget is bevonjanak a vonatkozó helyi szabályozás előkészítésébe. Az Envirotis pár év kapcsolatépítés után mindkettőt elmondhatja magáról.

Teng Hsziao-ping 1978-as gazdasági reformjait követően indult meg a kínai tudomány felzárkózása a világhoz. Cél a Kína 2025 program megvalósítása, amely az olcsó munkaerő helyett a technológiai fejlődésre helyezi a hangsúlyt.

A Football Italia értesülései szerint Kína leggazdagabb embere - Jack Ma - megvásárolja Erick Thohir 31 százalékos részesedését az Inter Milan nevű olasz labdarúgócsapatban. A tranzakciót egy hongkongi befektetési alapon keresztül hajtaná végre a Alibaba alapítója.

A Reuters két forrásból is úgy értesült, hogy a Tesla előzetes megállapodást írt alá a kínai Tianjin Lishennel akkumulátorok gyártásáról az amerikai autógyár új, sanghaji üzeme számára. Ezzel a lépéssel Elon Musk vállalata a japán Panasonic kizárólagos megbízatását írná felül. 

Kína 2025-re a magas jövedelemszinttel rendelkező országok közé emelkedik és a világ legnagyobb nemzetgazdaságává lép elő 2030-ra – jelentette ki Justin Yifu Lin, a Világbank egykori első alelnöke, a pekingi egyetem közgazdász professzora a frankfurti The Economics of China’s New Era konferencián.

A világon 2,1 millió elektromos autót adtak el tavaly, az idén pedig várhatóan 2,7 milliót – véli a CAM német autóipari kutatóintézet. Az elektromos autók aránya az összes eladott kocsihoz képest az idén várhatóan mintegy 3,1 százalékra nő a tavalyi 2,4 százalékról.

Szeged - Shaanxi tartomány népi kormányzóhelyettese, Wei Zengjun és tízfős delegációja látogatott csütörtökön Szegedre a megyei közgyűlés elnökéhez, akivel kétoldalú megbeszéléseket folytattak a tartomány és Csongrád megye további együttműködésének lehetőségeiről.

A kínai államtanács engedélyezte a Sinopec, a legnagyobb ázsiai olajfeldolgozó benzinkutak működtetésével foglalkozó Sinopec Marketing Co. leánycégének, hogy tőzsdére vigye részvényeit - írja az MTI.

Steven Mnuchin pénzügyminiszter javaslatot tett a kínai árukkal szemben érvényben lévő vámok enyhítésére – állítja a The Wall Street Journal.

A két ország közötti bank-, pénzügy-, illetve tőkepiaci koordináció erősítéséről. Mindemellett ígéretet tettek piacaik további megnyitására, illetve az együttműködés erősítésére a gazdasági kapcsolatok szorosabbá tétele érdekében.

A Xiaomi ügyvezetője úgy látja, hogy az 5G fellendítheti a mobilos eladásokat Kínában.