Xi Jinping kínai államelnök beszédet mondott a BRICS tagországok (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) johannesburgi csúcstalálkozójának július 26-ai plenáris ülésén – jelentette a Xinhua hírügynökség. 

Kínában 85 százalékkal, 504 ezerre nőtt az elektromos és hibrid autók (New Energy Vehicles, NEV) gyártása az első hét hónapban éves szinten.

A Lenovo Group kínai személyiszámítógép-gyártó vállalat a vártnál nagyobb negyedéves profitról jelentett, elsősorban bevételeinek erőteljes növekedésére.

Pekingben elvi megállapodást kötöttek az EU és Kína vezetői, hogy közösen tesznek a hulladék-újrafeldolgozás térnyeréséért, és harmonizálják jogszabályaikat, hogy ezzel segítsék a körforgásos gazdaság megvalósulását.

További lassulás jeleit mutatja a kínai gazdaság, de  a piacok viszonylagos nyugalommal fogadták a gyenge ipari termelési és kiskereskedelmi adatokat.

Növeli a fintechkiadásait az egyik legnagyobb kínai állami bank, a Bank of China. A pénzintézet elárulta azt is, hogy blockchaintechnológia fejlesztésén dolgozik - írja a Wall Street Journal. 

A kínaiak a kétszeresére emelték az amerikai autókat sújtó vámot, de a szakértők egyéb negatív hatású intézkedésektől is tartanak. Az Egyesült Államokban munkahelyek kerültek veszélybe.

Kínába tart a Costes Downtown, miután a világ különböző pontjain működő ötven Michelin-csillagos étterem egyikeként meghívták a most épülő mesterséges szigetre. Az üzletről nyolc évre szóló szerződést írtak alá. 

A kínai állami statisztikai hivatal által 9-én közzétett számok azt mutatják, hogy júliusban a fogyasztói árindex (CPI) 2,1%-kal növekedett tavaly júliushoz képest, a növekedés az elmúlt három hónapban először haladta meg a 2%-ot.

Sikerült elérni, hogy a környezetbarát napelemek még hatékonyabbak legyenek.

A kínai belföldi gáz- és olajkutatás és -termelés fokozását ígérik az ország állami energiaóriásai; különösen a gázellátást kívánják növelni. Az elhatározásra nem teljesen maguktól jutottak a nagyvállalatok vezetői, sokkal inkább Hszi Csin-ping elnök instrukcióinak köszönhetően. 

A kínai Xinhua hírügynökség jelentése szerint Mustapha Kamel bengáli tervezési miniszter augusztus 8-án találkozott Zhang Zuo-val, Kína Bengáliai nagykövetével és kifejtette, hogy nagyon üdvözli, hogy a kínai vállalkozások többet befektessenek országába, és közös előnyöket kapjanak.

Kínában enyhén lassult a termelői árak emelkedésének üteme júliusban, miközben veszített lendületéből a gazdaság növekedése, és kiéleződött a kereskedelmi vita Peking és Washington között.

Washington megerősítette, hogy bevezeti a 25 százalékos tarifákat további kínai árucikkekre.

Xiao Qian Kína indonéz nagykövete augusztus 8-án az Indonéz Vöröskereszt székhelyén eseményen vett részt, amelyen a Kínai Vöröskereszt nyújtott sürgös segélyt adta át, és kifejtette, hogy a kínai kormány majd a nagykövetségen keresztül is segélyt nyújt a földrengés sújtott területen élő embereknek.

A kínai sanghaji kormányzat készített Sanghaji nemanyagi kulturális örökségek kiállítás augusztus 8-án az egyiptomi Alexandria Könyvtárban, azaz a világ legidősebb könyvtárban kezdődött el. Jelentés szerint e kiállítás a kínai Övezet és Út kulturális eredmények egyike.

A Deloitte legújabb tanulmánya szerint Kína 24 milliárd dollárral többet költött, mint az Egyesült Államok az 5. generációs - azaz 5G-s - vezeték nélküli halázót fejlesztésére. Ennek hatására pedig az ázsiai ország annyira elhúzott a versenyben, hogy már nagyon nehéz lesz utolérni őket, megelőzni pedig gyakorlatilag lehetetlen.

A Debreceni Nyári Egyetem 91. tanéve kezdődött el, melyen 37 ország 183 diákja tanulja a magyart mint idegen  nyelvet, és ismerkedik Magyarország kultúrájával, történelmével. 

A Kínai Mezőgazdsági Bank (ABC), a világ negyedik legnagyobb bankja, blokklánc alapú kölcsönszerződések bevezetését jelentette be.

Helyi idő szerint augusztus 3-án reggel fél nyolckor landolt a Tel Aviv-i Ben Gurion nemzetközi repülőtéren a Hainan kínai légitársaság HU 465-ös első Kanton–Tel Aviv járata.