Kína feloldotta a madárinfluenza elleni vétót Magyarországgal szemben, ez minden magyar baromfitenyésztő számára jó hír, hiszen ezzel lehetőség lesz Kínába exportálni - mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn az MTI-nek, miután a kínai közlönyben hivatalosan is megjelent az intézkedés. 

Közép-Európa gazdasága kétszer gyorsabban növekszik az európai átlagnál, erre pedig Kína is felfigyelt – erről Orbán Viktor beszélt Sanghajban, az első Kínai Nemzetközi Import Expón.

Sanghajban megnyíló első Kínai Nemzetközi Import Expo első napján Orbán Viktor miniszterelnök felszólal a nemzetközi gazdasági és ipari fórum plenáris ülésén, majd Hszi Csin-ping kínai államfővel és a többi részt vevő ország delegációvezetőjével együtt megtekinti a kiemelt pavilonokat.

Xi Jinping kínai államelnök és felesége, Peng Liyuan bankettet adott november 4-én, vasárnap, és üdvözölték az I. Kínai Nemzetközi Import Expóra (CIIE) érkezett országok vezetőit és vendégeit Sanghajban.

Fontos kínai külkereskedelmi városként Sanghaj a gazdasági fejlődésben megszerezett eredményeket mutatja be az Első Kínai Nemzetközi Import Expón keresztül, az Expó minden bizonnyal sikeres lesz – számolt be a Harvard Kennedy Iskola volt vezetőjére hivatkozva a Kínai Nemzetközi Rádió (CRI).

A kínai vezetés rugalmasabb direktívákat ígér a légszennyezettség visszaszorítására, a helyi kormányzatok kezébe adva a környezetvédelmi célkitűzésekre vonatkozó döntéseket, hogy új lendületet adjon a lassuló gazdasági fejlődésnek – derült ki a kínai ökológiai és környezetvédelmi minisztérium hivatalos kiadványának számából.

Kínában a hét végén hálózatra kapcsolták a Tianwani Atomerőmű negyedik, az orosz Roszatom által tervezett és épített blokkját – tájékoztatott hétfőn a Roszatom.

Kedden a kínai Guangdong tartományban fekvő Zhuhai városban tartották a Hongkong-Zhuhai-Makaó híd nyitóünnepségét. 

A kínai kereskedelmi minisztérium október 29-én sajtótájékoztató tartott. Fu Ziying, a minisztérium nemzetközi kereskedelmi tárgyalója egyben miniszter-helyettese arról beszélt, hogy Xi Jinping kínai államelnök részt vesz az Első Kínai Nemzetközi Import Expó megnyitóján, Wang Bingnan kereskedelmi miniszter-helyettes pedig válaszolt a tudósítók kérdéseire.

Az eddigi versengés után a japán–kínai kapcsolatok új szakaszba, az együttműködés korszakába léphetnek át, jelentette ki pénteken Abe Sindzó japán miniszterelnök Pekingben, miután Hszi Csin-ping (Xi Jinping) kínai elnökkel folytatott megbeszéléseket.

Az olcsó készülékeivel hódító kínai gyártó az év első tíz hónapjában elérte azt, amit idénre tervezett: 100 millió eladott készüléket.

Az UniCredit Bank Hungary és az Alipay megállapodást kötött: az elsőt az országban, amelynek értelmében Kína legelterjedtebb mobilfizetési megoldása Magyarországon is elérhetővé válik a kínai látogatók számára 2019-től – közölte pénteken a bank.

A piaci várakozásoknak megfelelően héthavi csúcsra gyorsult szeptemberben a fogyasztói árak éves emelkedési üteme Kínában.

Több mint 70 milliárd dollár befektetést vonzott Kína idén az első félévben, olvasható az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciájának (UNCTAD) a világ befektetéseiről szóló jelentésében – számolt be a Xinhua kínai hírügynökség.

Angela Merkel már több mint egy évtizede ápolja a kapcsolatot Kínával, a német vállalatok megdöbbentő ütemű térnyerését keleten pedig csak tovább erősíti Trump kereskedelmi háborúja.

Nagy István az Agrárminisztériumban fogadta a Kínai Népi Gyűlés Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának delegációját. A találkozó során a felek a Magyarország és Kína agrárkapcsolatait érintő aktuális kérdéseket vitatták meg.

A kínai jegybank idén már negyedik alkalommal csökkentette a bankok kötelező tartalékrátáját, most összesen 750 milliárd jüan tőkét szabadítottak fel. 

Kína teljes külföldi tőkekihelyezésének (ODI) az értéke meghaladta az 1800 milliárd dollárt a múlt év végéig, ami a második legnagyobb a világon. 

A kínai Fudan Egyetem és a Corvinus Egyetem közös mester-képzést indít. A shanghai egyetem a világ 50 legjobbja között szerepel, még a császárság idején alapították.

Kína az első nyolc hónapban több mint 100 ezer ipari robotot gyártott, ezzel az ütemmel az éves darabszám jóval meghaladhatja a tavalyit 130 ezrest.