A vártnál jobban alakultak és ígéretes alapot teremtettek a további egyeztetésekhez a G20-ak hétvégi csúcstalálkozóján az Egyesült Államok és Kína között folytatott kereskedelmi tárgyalások a kínai jegybank, a People's Bank of China kormányzója szerint.

Elkészült Peking második nemzetközi repülőtere, a Beijing Daxing International Airport, amelyről szeptemberben indul az első menetrend szerinti járat - adta hírül hétfőn a CGTN kínai nemzetközi televízió híroldala. 

Debrecen - Újabb két csoport, 17 egyetemista és 21 gimnazista fejezte be egyéves tanulmányait a Debreceni Egyetemen. Kínában pedig felavatták az Arany János Központot, amely a magyar nyelv tanítását segíti az ázsiai országban.

Kaposvár mellett 200 hektárnyi területre építenek a kínaiak napelemfarmot, de nekik ez már csuklóból megy, ennél jóval nagyobbat is gond nélkül átadtak már.

Folyamatosan javul a magyar-kínai gazdasági kapcsolat – mondta Nádasi Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar-kínai tagozatának elnöke csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Donald Trump és Hszi Csin-ping szombati, oszakai találkozója kedvéért enyhítenek a gazdasági feszültségen, hogy a két fél folytathassa a tárgyalásokat.

Robert Goodwill brit mezőgazdasági miniszter és Liu Xiaoming nagykövet aláírták azt a megállapodást, amely szabályozza a két ország közti szarvasmarha-kereskedelmet. A brit tenyésztők és kereskedők örülnek a hírnek: Kínában nő a kereslet, óriási üzlet a marhaexport.

Magyarországi fióktelep létrehozásáról döntött Kína és a világ második legnagyobb, több mint 3400 milliárd dolláros eszközállománnyal rendelkező bankja, a China Construction Bank. A társaság vezetősége áprilisban Matolcsy György magyar jegybankelnökkel tárgyalt.

A kínai piac további nyitását ígérte Li Ko-csiang kínai miniszterelnök csütörtökön Pekingben, amikor a kínai országgyűlésnek helyet adó Nép Nagy Csarnokában fogadta tizenkilenc multinacionális nagyvállalat – köztük a Volkswagen AG, a Mercedes-Benz és a Nokia Oyj – képviselőit.

A China Brand Fair kiállítás megnyitóján köszöntőt mondott Lyu Wei és Liu Bo - mindketten hangsúlyozták, hogy a kapcsolatok fejlesztése mindkét fél érdeke.

Elemzők által vártnál csaknem kétszeres kínai külkereskedelmi aktívum alakult ki májusban. 

A magyar víziparban rejlő lehetőségekről és Magyarország ezen a téren alkotott innovatív megoldásairól tájékozódhattak a szakmabeli érdeklődők kedden Pekingben, az első alkalommal megrendezett magyar-kínai vízipari csúcstalálkozón. 

A 2. napon Gansu  tartomány mutatkozott be, amelyen többek között megismerhették az érdeklődök a tartomány jellemző iparágait a gazdasági és üzleti vezetők előadásából. A ukrán delegáció vezetője tartott előadást, Gansu és Ukrajna közötti együttműködési lehetőségekről.  

Szintén a 2. napon volt az An’hui Huainan konferencia, ez a tartomány első alkalommal vett részt a vásáron. A részvétel sikerességét mutatja, hogy a kiállítás ideje alatt hat együttműködési megállapodás született  Közép-Kelet-európai cégekkel, amelyekből 2 szerb kézműves termékekkel foglalkozó és 4 ukrán élelmiszerekkel foglalkozó cég volt.  A ChinaCham és a MOFCOM tartományi kereskedelemi irodája együttműködési szándéknyilatkozatot írt lá a konferencián.

Előadást tartott többek között, Zhang Chunfeng, a Gansu tartomány Kereskedelmi Minisztériumának társjogi tanácsadója és Fülöp Géza,  a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkár.

Június 3.-án és 4.-én is konferenciákon vehettek részt az érdeklődök, az első napon Shandong tartomány volt a középpontban. A fő téma a tartomány és Közép-Kelet Európa közötti kulturális kapcsolatok erősítése volt. A konferencián részt vett a Romániából érkező delegáció vezetője, aki bemutatta a kettő ország közötti eddigi kulturális kapcsolatokat, csereprogramokat. A délutáni konferencián Belső-Mongólia volt a fő téma, ahol megtudhatták a résztvevők, hogy a Közép-Kelet európai országok egyre jobban érdeklődnek a Belső-Mongóliai különleges termékek, például az építőipari alapanyagok iránt. Az előadások után fél órás B2B találkozó zajlott le a közép-európai országok képviselői és a belső-mongóliai cégek képviselői között a jövőbeni együttműködés kezdeti lépéseiről. 

A konferencián beszédett mondott  Jin Hong, a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Kereskedelmi Fejlesztési Hivatalának Főigazgató-helyettese és Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó is. 

A 10 éves múltra visszatekintő kiállítás-sorozat 2019.június 3-5. között került megrendezésre, amelynek házigazdája a Kínai Kereskedelmi Minisztérium (MOFCOM), fő szervezője pedig a MOFCOM Kereskedelem-fejlesztési Irodája, egyik társszervezője pedig a ChinaCham. A kiállítás korábbi neve „China Smart Expo” volt, ebben az évben kaptam meg új nevét: „China Brand Fair”, ezzel az elnevezéssel kívánja jelezni a MOFCOM, hogy jó minőségű és színvonalas kínai termékeket kívánnak bemutatni.Ez a régió egyik legnagyobb, ingyenes kiállítása és vására, ahol idén 14 tartományból 16 iparág 329 kínai kiállítója vett részt, valamint Magyarországról és nyolc közép-kelet-európai országból 60 kiállító mutatta be a kínai piacra szánt termékeit. A kiállítás a China Brand Fairrel egyidőben egy másik érdekes kiállítás is megtekinthető volt. Itt Kína egyik legizgalmasabb tartománya, Shandong mutatkozott be. A kiállítás témái a kultúra (szerzői jog, film és televízió, kínai kulturális örökség), az utazás (utazási

...

Az AliPay ma háromszor több elfogadóhellyel rendelkezik Európában, mint egy évvel korábban - derül ki a kínai fizetési óriás európai vezetője, Roland Palmer CNBC-nek adott nyilatkozatából.

A saját fejlesztések felgyorsításán, illetve más beszállítókkal való együttműködéseken keresztül igyekszik fenntartani előnyös helyzetét a piaci versenyben az amerikai szankciók által sújtott Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat - nyilatkozta Zsen Cseng-fej (Ren Zhengfei), a Huawei Technologies alapítója a Bloomberg amerikai hírügynökségnek, egy hétfőn közzétett interjúban.

Kínában is számítanak a zalai fürdőváros termálturisztikai tapasztalataira. Erről írt alá megállapodást a múlt héten Papp Gábor polgármester Csungkingban.

Hétfőn publikálta első negyedéves számait a Xiaomi, a kínai mobilgyártó bevétele kétszámjegyű ütemben bővült, míg a cég első negyedéves profitja is nagyot nőtt az első negyedévben. 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és az Artificial Intelligence Worldwide Travel Chain (AIWTC) globális kínai utaztató cég megállapodása alapján a világméretű utazási platformot üzemeltető kínai nagyvállalat mintegy 40 ezer Budapest Card értékesítését vállalja évente a kínai piacon.