A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara Elnöksége nevében tisztelettel meghívom 2019. évi RENDES ÉVES KÖZGYŰLÉSÜNKRE, amelyet 2019. április 24.-én (szerda) 17:00 órai kezdettel tartunk székhelyünkön (1152 Budapest, Szentmihály út 171.)

 

Napirendi pontok: 1. Az Elnökség beszámolója a Kamara 2018. évi tevékenységéről, a 2018. évi gazdálkodásról.

2. A Felügyelő Bizottság beszámolója a 2018. évi gazdálkodásról, javaslat a 2018. évi mérleg elfogadására.

3. A Könyvvizsgáló jelentése a 2018. évi gazdálkodásról.

4. A Kamara 2019. évi tervei, feladatai

5. Egyebek

Határozatképesség hiánya esetén a megismételt közgyűlést változatlan napirendi pontokkal és változatlan helyszínen 2019. április 24.-én (szerda) 17:30 órára hívom össze. Kérem szíves megjelenését (jogi személy tagok, vagy jogi személy személyiségű gazdasági társaság tagok esetén képviseletre jogosult, vagy általuk írásban meghatalmazott személyek)! A napirendi pontokhoz kapcsolódó anyagokat folyamatosan küldjük meg Önöknek. Regisztráció

...

A kínai fővárosban rendezendő Egy övezet, egy út fórumra 37 kormány-, illetve államfő, valamint más vezető jelezte részvételét.

A következő években is Közép-Kelet-Európa lehet a kontinens növekedési motorja, ennek is köszönhető, hogy Kína vonzó befektetési célpontnak tartja Magyarországot - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Csiang Csien-csinggel, a Kína-Közép-Kelet-Európa tőkebefektetési alap (SINO-CEE Fund) elnökével folytatott tárgyalását követően a szaktárca csütörtöki közleménye szerint. 

Megérkezett a budapesti Rail Cargo Terminalba az első kínai tehervonat, s ezzel megkezdődött a rendszeres vasúti konténerfuvarozás a 13 millió lakosú közép-kínai Hszian városa és Budapest között. A több mint 7000 kilométeres, tíz nap alatt megtehető szárazföldi útvonalon általános fogyasztási cikkek érkeznek Kínából.

A magyar kormány elkötelezett az infokommunikációs szektor fejlesztésében, a digitális átállás ugyanis kulcsa a magas ütemű gazdasági növekedésnek – jelentette ki Varga Mihály James Li, a Huawei Technologies regionális elnökével folytatott megbeszélését követően Pekingben.

A Kínai Vámhivatal a napokban arról tájékoztatta a magyar felet, hogy ismét engedélyezi a kacsa- és libahústermékek Magyarországról történő behozatalát, amely 2015 óta a hazai madárinfluenza-járvány miatt bevezetett tilalom miatt nem volt lehetséges.

A magyar innováció és a külföldi cégek számára kínált befektetési környezet bemutatására helyezi a hangsúlyt a 13. Honan Kína Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásáron díszvendégként résztvevő Magyarország kiállítási pavilonja - nyilatkozta Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium exportnövelésért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-nek telefonon.

Április elsején, a sencseni székhely előtt mutatkozott be a BYD teljesen elektromos meghajtású K12A névre keresztelt autóbusza, mely 27 méteres hosszával a legnagyobb ilyen jármű, ami valaha napvilágot látott. 

Négy hónapja először növekedett a kínai feldolgozóipar márciusban, jelezve, hogy a kormányzat gazdaságélénkítő intézkedései lassan kezdik éreztetni hatásukat.

A Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások jól haladnak, de Amerika csak “nagyszerű megállapodást” hajlandó aláírni – mondta Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a Fehér Házban újságíróknak, néhány órával azelőtt, hogy fogadta Liu He kínai miniszterelnök-helyettest.

A keleti és nyugati fizetési rendszerek összekötésével a Kínába látogató turisták úgy használhatják majd a kártyáikat és mobiljaikat, mintha otthon lennének.

Jelentős mérföldkőhöz érkezett az összesen 13 ezer milliárd dollár értékű kínai kötvénypiac, ahogy hétfőn része lett a világ egyik vezető globális indexének. Ezzel Kína újabb, igen komoly lépést tett annak irányába, hogy megnyissa határait a nemzetközi befektetők előtt.

Jelentősen, a vártnál gyorsabb ütemben nőtt a kínai szolgáltató szektor márciusban a kereslet erősödésének köszönhetően.

Négy hónapja először növekedett a kínai feldolgozóipar márciusban, jelezve, hogy a kormányzat gazdaságélénkítő intézkedései lassan kezdik éreztetni hatásukat - írja az MTI.

Sikertelensége ellenére 21 évig kitartott a Smart gyártása mellett a Mercedes-konszern. Eladták a márkát kínaiaknak. Az eset példázza az autóipar fejlődési irányát.

Egyelőre csak kínai ügyfelek használhatják a kínai cégóriás által fejlesztett fizetési rendszert. Magyarországon is elérhetővé vált az Alipay-rendszeren keresztüli fizetés – írja a Világgazdaság.

Xi Jinping kínai államelnök március 25-én Párizsban az Élysée-palotában tárgyalt Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel. A két államfő egyetértett abban, hogy a hagyományt folytatva a jövőben az új időszaknak megfelelőbb, kreatívabb, szilárdabb, stabilabb és nagyobb vitalitással rendelkező kínai–francia átfogó stratégiai partneri kapcsolatokat folytatnak. 

Hidrogéncellás autókat látna szívesen az utakon a kínai vezetés, hogy azok az elektromos autókkal együtt, segítsék az ország környezetvédelmi erőfeszítéseit - írja az Asia Times. 2025-re már százezer darabbal számolnak.

Részt vállal az egyik legnagyobb kínai állami energiatermelő cég első nagyméretű gázturbina típusának kifejlesztésében a német Siemens, amely ezzel új versenytársat teremt magának, és nagy kockázatot vállal – írta a Handelsblatt című német üzleti lap kedden a hírportálján.

A Kínai Központi Televízió jelentése szerint Xi Jinping kínai államelnök február 15-én a Népi Gyűlés Házában találkozott Robert Lighthizer amerikai kereskedelmi főképviselővel és Steven Mnuchin pénzügyminiszterrel, akik Pekingben a kínai–amerikai gazdasági és kereskedelmi ügyekről folyó magas rangú tárgyalások újabb fordulóján vettek részt.