Autógyárat épít Kínában a Tesla, a Reuters keddi beszámolója szerint a Sanghajba tervezett üzemben évente 500 000 darab gépjárművet készíthet majd az elektromos autógyártó. 

Autógyárat épít Kínában a Tesla, a Reuters keddi beszámolója szerint a Sanghajba tervezett üzemben évente 500 000 darab gépjárművet készíthet majd az elektromos autógyártó. A Tesla a kínai hatóságokkal kötött megállapodása alapján szabad kezet kapott a gyár nyitásával összefüggésben, a tervezett üzem pedig a kutatás-fejlesztés és a gyártás mellett az értékesítési funkciókat is magában foglalja majd.

Az elektromos autógyártó hosszú tárgyalásokat folytatott a saját kínai autógyártó-üzeme felállítása érdekékben, amely lépéssel a cég megerősíthetné a piaci pozícióját a gyorsan növekvő kínai elektromosautók piacán és el tudná kerülni a Kína által az USÁ-ból importált gépjárművekre kivetett vámokat is. Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az USA által a kínai termékekre kivetett importvámokra válaszul, a kínai fél is szigorította az Amerikából importált gépjárművek importvámjait. A kínai importvámok emelése után pedig a Tesla is a áremelésre kényszerült a kínai Model X és Model S típusai esetében.

A Reuters a gyárépítésre rálátó forrásokat idézve arról ír, hogy az üzem a Lingang-körzetben épülhet majd fel, a sanghaji Yangshan kikötő közelében. A Caijing magazin információi szerint a Tesla gyár pontos helyszínére vonatkozó döntés egyelőre nem született meg, és az üzem építési munkálatai a következő év elején kezdődhetnek meg. A hírt egyértelműen kedvezően fogadták a befektetők, a Tesla részvényei közel 2 százalékkal kerültek ma feljebb.